”Det finns flera omständigheter som tyder på att brott kan ha begåtts”, säger åklagare Joanna Larsen. Foto: SVT

Man i 20-årsåldern häktad misstänkt för grooming

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som är misstänkt för att ha lockat en värmländsk tonårsflicka till Göteborg i sexuellt syfte häktades under tisdagen. Mannen nekar till brott.

Tonårsflickan är fortfarande försvunnen när mannen kliver in i rättssalen i Göteborgs tingsrätt. Han är tidigare är dömd för bland annat våldtäkt mot barn. Under förhandlingen fortsätter han neka till brottet han är misstänkt för, grooming. Men är fåordig.

– Rätten anser att det finns fog för att den här mannen ska häktas. Det finns flera omständigheter som tyder på att brott kan ha begåtts, säger åklagare Joanna Larsen.

Vill gärna få tag på flickan

Flickan tros ha åkt tåg till Göteborg från Värmland. Vittnen ska ha sett henne tillsammans med den åtalade mannen på Hisingen. Där sökte igår över 150 frivilliga personer utan resultat. Tidigare har polisen sagt att man misstänker att flickan håller sig borta frivilligt. Åtminstone har man fått tecken som tyder på det. Men vid lunchtid på tisdagen sade polisen att de inte kan vara säkra på någonting och att de utökar sitt sökande. Mannen är inte misstänkt för flickans försvinnande.

– Vi förstod i helgen med sista iakttagelsen som gjordes att hon då höll sig borta frivilligt, men nu har det gått några dagar så nu kan vi inte vara säkra på någonting och vi kan inte utesluta någonting heller. Nu vill vi naturligtvis gärna få tag på den här flickan, säger Thomas Fuxborg som är polisens presstalesman.

Åtal ska vara väckt senast 25 november.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.