Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen kommer nu också också att undersöka om flickan geografiskt kan ha tagit sig till andra platser än Göteborg. Hör polisen berätta mer i klippet. Foto: SVT

Polisen breddar sitt sökande efter försvunna tonårsflickan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tar nu omtag i sökandet efter den tonårsflicka som för fem dagar sedan försvann från Värmland.  

– Vi kommer att utöka närsöket från den aktuella platsen och göra ett nytt närsök, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson i polisregion Väst.

Polisen kommer också från och med idag att utöka sin informationsinhämtning och undersöka om hon geografiskt kan ha tagit sig till andra platser än Göteborg.

Flickan, som är under 15 år gammal, försvann från sin skola i Värmland i torsdags, då hon ska ha tagit tåget till Göteborg.

En man i 20-årsåldern har under tisdagen häktats vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för att ha kontaktat flickan för att träffa henne i sexuellt syfte, det som kallas grooming. Han är dock inte misstänkt för att vara inblandad i hennes försvinnande har åklagaren tidigare sagt till SVT. Mannen nekar till brott.

Även Missing people har engagerat sig i sökandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.