Flickan, som är under 15 år gammal, försvann från sin skola under torsdagen och polis har inlett en stor sökinsats. Arkivbild. Foto: Tim Aro/TT

Polis söker försvunnen tonårsflicka från Värmland – man anhållen för grooming

Uppdaterad
Publicerad

Polis i Västsverige söker just nu efter en försvunnen tonårsflicka, hemmahörande i Värmland. Flickan ska ha tagit sig till Göteborg där man misstänker att hon utsatts för grooming av en man som nu anhållits.

Det var i torsdags som flickan som är under 15 år gammal försvann från sin skola, i en kommun i Värmland. Sent på söndagskvällen uppger polisen att flickan fortfarande inte hittats.

Under helgen har en man anhållits misstänkt för grooming, det vill säga kontakt med barn i sexuellt syfte, som kopplas till fallet.

– Det är en man i 20-årsåldern som är från Göteborg och han anhölls här under söndagen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Flickan kan enligt polisen ha tagit sig till Göteborg, men man är i övrigt mycket förtegen om omständigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.