Fortsatt bevakning på Norrstrandsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Norrtrandsskolans ledning har beslutat fortsätta med sin trygghetsskapande bevakning på skolan efter hotet om skjutning. Den elev som greps och anhölls för att ha hotat skolan har släppts men kommer inte att vara på skolan.

Informationen om att de trygghetsskapande åtgärder som vidtagits efter hotet mot Norrstrandsskolan upprätthålls veckan ut kom i ett meddelande till föräldrar. I meddelandet skriver skolledningen att:

– Vår bedömning är att dagen har varit lugn och att våra insatser upplevts trygghetsskapande. Vi planerar därför att låta insatserna fortsätta resten av veckan. Omhändertagen elev kommer inte att vistas på skolan.

Problemen på Norrstrandsskolan

Under onsdagen fanns polis på plats på skolan och skolan har bevakats av väktare. På plats har också funnits ”Ungdomar för trygghet” och extra skolpersonal. För att ytterligare öka tryggheten har tillgängligheten till skolans lokaler begränsats.

– Vi har haft ett begränsat antal ingångar öppna och extra personal har funnits på plats hela dagen, skriver skolans rektorer Anna Hjärpe, Bert Falk och Sofia Hedberg i meddelandet till föräldrarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Problemen på Norrstrandsskolan

Mer i ämnet