Polisen sökte bland annat med hjälp av hund i det totaltförstörda HVB-hemmet. Foto: SVT

Fortsatt utredning efter HVB-hemsbrand

Publicerad

Utredningen efter den stora branden på HVB- och öppenvårdshemmet i Skoghall fortsätter – och det rubriceras fortfarande som mordbrand, uppger polisen.

Det var för snart tre veckor sedan, den 12 juli, som en brand startade på ett HVB- och öppenvårdsboende i Skoghall. Ingen person skadades men branden härjade byggnaden svårt, och totalt två av tre paviljonger skadades rejält av branden.

Sedan dess har man försökt hitta anledningen till branden, men arbetet går något långsamt under sommartid och ännu har man ingen misstänkt.

Brand på Skoghall

– Vi fortsätter kika på om vi kan hitta någon anledning till branden, men initialt är det rubriceringen mordbrand som gäller. Vi har ingen misstänkt i nuläget, det är ingen som har sett någon tända på, säger Jonny Thomann vid polisens avdelning för grova brott.

Branden den 12 juli ödelade stora delar av byggnaden som hyser såväl HVB-hem som öppenvårdsverksamhet. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se

Brandförloppet den aktuella dagen var enligt både polis och räddningstjänst mycket snabbt och det dröjde inte länge innan man misstänkte att branden hade anlagts.

– Det är fortfarande oklart vad som har skett, vi får se vad undersökningen visar, säger Jonny Thomann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand på Skoghall

Mer i ämnet