Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Många ville skänka kläder till de drabbade

Uppdaterad
Publicerad

De boende på HVB-hemmet på Skoghall blev av med alla sina tillhörigheter i branden igår. Därför startade deras handledare från sommarskolan i dag en insamling för att de ska kunna få nya kläder.

På Tingvallagymnasiet i Karlstad kunde den som ville skänka kläder och saker till de som blev av med alla sina ägodelar i branden.

– Det är främst kläder men också hörlurar, mobilladdare, kepsar allt som man har lämnat, säger Alicia Pierrou.

Brand på Skoghall

LÄS MER: ”Ett mycket snabbt brandförlopp”

Hon är en av handledarna på Karlstads kommuns sommarskola som tog initiativet till insamlingen. De startade ett upprop i sociala medier som snabbt spreds.

– Det är våra elever som bor på HVB-hemmet, men också elever som vi hade förra året som bodde där så vi kände att vi ville engagera oss och hjälpa dem när de nu har förlorat allt, säger hon.

Och de är inte ensamma om att vilja engagera sig. Många Karlstadsbor har bidragit till insamlingen.

– Vi har fått otroligt bra respons, det är många som hör av sig och vill komma och lämna kläder och grejer. Vi siktar på att ha fullt upp hela dagen.

Vad säger eleverna när du har haft kontakt med dem?

– De säger att de mår bra. De har flyttats över till ett nytt boende och säger att det känns okej, men att allt är borta och att det är det som är det tråkiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand på Skoghall

Mer i ämnet