Polisavspärrningar vid olycksplatsen.

En död i olycka på E18

Uppdaterad
Publicerad

En 50- årig man från Karlstad omkom efter att en lastbil och en personbil frontalkrockat på E18 vid Sörmon i Karlstad strax före klockan 13:30.

Enligt vittnen på plats ska bilen, som kom körandes från Karlstad, ha kommit över i motsatt körbana och frontalkrockat med lastbilen.

– En man hittades död i bilen, bekräftar räddningsledare Thomas Hörnström.

Olycksdrabbad vägsträcka på E18

– Det har varit en riktig smäll. Jag har fått rapporter om att det ser ut på platsen som vid den allvarliga dödsolyckan för en dryg vecka sedan, säger polisens presstalesman Tommy Lindh.

Vad vet ni om olycksorsaken?

– Det som hittills har framkommit är att personbilen kom över i lastbilens körbana, säger Tommy Lindh.

Ett intensivt räddningsarbete pågick under eftermiddagen.

– Det är stora räddningsresurser inkopplade och ett komplicerat räddningsarbete, säger Lars Wendel som är informationschef på Räddningstjänsten i Karlstad.

Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan allvarliga fysiska skador.

Andra olyckan på samma dag

Man hade nyligen släppt på trafiken efter en olycka på samma vägsträcka i förmiddags då den andra olyckan inträffade, men enligt polisen ska ingen ha fått allvarliga skador efter den olyckan.

Nyligen inträffade en trafikolycka på samma vägsträcka då tre personer omkom och två skadades allvarligt.

Vägen är just nu avstängd i båda riktningarna och trafiken leds om runt området. Enligt polisen ska det ha skett en mindre allvarlig olycka i kön som biladades efter dödsolyckan, då en lastbil körde in i en personbil.

Strax innan klockan 16 kunde polisen häva avspärrningarna och det är nu åter full framkomlighet på platsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksdrabbad vägsträcka på E18

Mer i ämnet