Kent skulle ha hoppat fallskärm dagen då dödsolyckan skedde i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

– Det kunde ha varit jag som var ombord på planet med fallskärmshoppare, när det störtade i somras.

Karlstadsbon Kent Nordgren ryser vid tanken. Han hade ett inbokat hopp samma dag som dödsolyckan inträffade vid Örebro flygplats.

En sent planerad semesterresa ändrade planerna. Han bokade om tandemhoppet till slutet av juli och reste istället till Kroatien.

När han där kollade nyheterna på hemmafronten blev han otäckt medveten om hur nära det varit att födelsedagspresenten blivit hans död.

Flygkraschen på Örebro flygplats

Hoppade ändå

Nu har han gjort hoppet han fick i födelsedagspresent. Det blev inte i slutet av juli heller, eftersom Örebro fallskärmsklubb då ställt in sin verksamhet. Men ett par månader senare fick han chansen i Västerås istället. Och hoppet gav trots allt mersmak.

– Jag har alltid varit lite äventyrlig, och fallskärmshopp har länge varit en dröm. Nu vill jag gå vidare och ta ett fallskärmscertifikat, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen på Örebro flygplats

Mer i ämnet