Hör kommunalrådet Åsa Hååkman Felth (S) kommentera stängningen av bankkontoret. Hör även vad några filipstadsbor tycker och bankkontorets chef Lenita Engström. Foto: svt

Handelsbanken lämnar – Filipstad står helt utan bankkontor

Uppdaterad
Publicerad

I hörnet av Stora Torget har tre storbanker haft sina kontor, nu finns bara Handelsbanken kvar. I september stänger även den och Filipstad står då helt utan bankkontor.

– Det är ett slag mot landsbygden, säger kommunalrådet Åsa Hååkman Felth (S).

I går kom beskedet att Handelsbanken stänger 180 av sina 380 kontor, sex av dem i Värmland. Kvar blir kontoren i Sunne, Karlstad och Karlskoga.

– Vi ser nu att kunderna i en sådan omfattning använder digitala kanaler och andra sätt att mötas än via kontor att vi har nått fram till en tipping point. Det är en trend som har pågått länge, men vi har väntat in kunderna, sa Handelsbankens vd Carina Åkerström på presskonferensen där beslutet presenterades.

Lenita Engström är chef för kontoret i Filipstad och hon ser ingen egentlig anledning för Filipstadsborna att oroa sig över nedläggningen. Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.