Jessica Jonsson, som är biträdande butikschef på en butik i Hagfors, tror inte att restriktionerna kommer innebära speciellt mycket besvär. Foto: SVT

Handlarna positiva till restriktioner

Publicerad

Trots att de senaste restriktionerna för att motverka spridningen av coronavirus leder till att många butiker inte kan ta in lika många kunder längre är gensvaret från handlarna positivt.
– Jag vet inte om restriktionerna är till något besvär. Det enda vi har extra rutiner på är ju städning. Avståndet mellan kunderna kommer inte vara något besvär, det tror jag inte, säger Jessica Jonsson som är biträdande butikschef på Pekås i Hagfors.

Butiken som Jessica Jonsson jobbar i har dessutom beställt plexiglas som ska upp i kassorna så att det skapas ett skydd mellan kund och kassörska.

I den diversehandelsliknande butiken Hagfors pappershandel står föreståndaren Annika Hagberg bakom kassan. Hon tycker att påbudet att begränsa antalet kunder i butiken är bra.

– Ja, det är bra eftersom man uppmanat folk att hålla avstånd. Vi har ju lagt tejpremsor på golvet för att få folk att hålla avstånd och det tycker de är bra. Nu har vi inte den täta kö som vi kan ha under mer normala tider, säger Annika Hagberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet