Här är de mest belastade sträckorna i Värmland under sportlovet. Foto: SVT

Här är de mest belastade sträckorna i Värmland

Publicerad

Sportlov innebär att Värmland får besök av skidsugna besökare vilket ger betydligt fler trafikanter på länets vägar.

Vår reporter Rino Rotevatn har kollat in några av vägarna som får mest trafik under sportlovsveckorna.

Kritiska vägavsnitt i sportlovstrafiken i Värmland

Överbyn på 62:an: Överbyn ligger nära avfarten upp till Hovfjället och precis där det är en 60-sträcka.Det finns också en mack där och kan bli trångt när många ska ut på vägen igen.

Värnäskorsningen i Stöllet: E 45:an och E 16 korsar 62:an.Fyrvägskorsning med bensinmack och snabbmat som nås genom vänstersväng för södergående trafik.

Ambjörby vid 62:an: Smal väg genom byn med en affär alldeles vid vägkanten.. 50-sträcka där hastighetsbegränsningen överträds. Inga vägrenar för gångtrafikanter och cyklister.

Likenäs vid 62:an: Här finns affär, apotek och vårdcentral nära vägen och gående passerar över vägen. 50-sträcka där det ofta går för fort.

Sysslebäck vid 62:an: En ganska lång sträcka med hastighetsbegränsning till 50 km timman genom samhället. Inga farthinder, men numera finns en blinkande skylt om man kör för fort genom Sysslebäck. Skolbarn passerar över vägen för att komma till gympasalen.

Ruskåsen på väg 45: Krokig vägsträcka mellan Stöllet och Vägsjöfors. Här är det omkörningar som leder till olyckor. Bilister med olika tempo. Det finns de som fort vill fram till fjällen och de som kör i ett lugnare tempo.

Källor: Mikael Blomberg, trafikpolis Region Bergslagen och Henrik Gustafsson, chef lokalpolisområde Torsby

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.