Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i mer klippet när ungdomarna tillsammans med fritidsledarna firar öppnandet med tårta. Foto: SVT

Här får ungdomar meka med bilar på kvällstid

Publicerad

Ungdomar som inte har möjlighet att meka hemma i garaget får nu möjlighet när Gnistan, en gård för motorburen ungdom i Torsby, öppnar igen.

– De flesta unga håller på med fordon i Torsby och många kanske inte har någonstans att vara, så det kommer bli kul att få den här gemenskapen, säger Melker Liljemark.

Se i mer klippet när ungdomarna tillsammans med fritidsledarna firar öppnandet med tårta.

På måndagseftermiddagen återöppnade verksamheten igen efter ha varit stängt sedan 2015. På Gnistan kommer det finnas bilmekaniker och fritidskonsulent på plats som kommer ge tips, hjälpa med att skruva, tvätta bilen och fixa enklare grejer på sina fordon.

– Vi har ingen fritidsgård i Torsby, så det är en mötetsplats som vi vill skapa här, säger Elin Pedersen, fritidskonsulent i Torsby kommun.

Stort motorintresse

Motorintresset är inte bara stort i Torsby, även i grannkommunerna finns många A-traktorer som är ute och åker på vägarna.

– Det är ju i Torsby vi är beläget men vi ser gärna att ungdomar från Sunne, Hagfors eller Munkfors kommer hit, berättar Elin Pedersen.

Ungdomsverksamheten Gnistan kommer vara öppen varje helgfri måndag mellan 17-20 ända fram till sommarlovet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.