Hör Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC, berätta om hur vaccineringen ska gå till inne i lokalen och vilka förberedelser som har gjorts. Foto: SVT

Här förbereds vaccinationslokalerna i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Fas två i vaccinationen mot covid-19 beräknas börja i mitten av februari och nu förbereds lokalerna för fullt inför anstormningen.

I Karlstad handlar det om Karlstad CCC och Löfbergs Arena – och där pågår förberedelserna för fullt just nu.

SVT Nyheter Värmland har besökt båda lokalerna som nu byggs i ordning inför massvaccinationen. Den andra fasen inleds i mitten av februari och då kommer bland annat personer som är 70 år och äldre och personer över 18 som får får insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) att erbjudas vaccin.

Totalt 19 bås

I Karlstad CCC, där vaccinering mot den vanliga influensan genomfördes i höstas, och Löfbergs Arena byggs nu lokalerna om för att motsvara säkerhetskraven som ställs inför vaccineringen där tidsbokning kommer att gälla.

Coronaviruset i Värmland

Inne i de luftiga entréhallarna har det satts upp nio respektive tio vaccinationsbås och båda lokalerna kommer bland annat att ha en avgränsad ingång samt utgång.

I klippet berättar Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC, hur vaccineringen ska gå till inne i lokalen och vilka förberedelser som har gjorts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet