Karl-Johan Adolfsson (C). Foto: SVT

Hela Sunne tvingas bort från ordförandeposten

Uppdaterad
Publicerad

Trots maktskiftet i Sunne kommun vill partiet Hela Sunne inte släppa greppet om ordförandeposten. Nu har de dock tvingats bort av kommunfullmäktige.

Efter att samtliga politiker lämnat sina presidieposter i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen var det bara ordförandeposten kvar. Där satt Anders Broman (HS). Han valde att inte delta i omröstningen om just ordförandeposten, i stället var det partikollegan Björn Gillberg som talade.

– Vi avstår presidieposterna i miliö- och bygglovsnämnden, men är inte beredda att släppa greppet om ordförandeposten, säger Björn Gillberg (HS).

Hela Sunne tvingas lämna ordförandeskapet

– Det saknar stöd i lag och rätt, vi yrkar på avslag gentemot kommunstyrelsens förslag och ser ytterst hela den här händelsen som en storm i ett vattenglas, säger Björn Gillberg (HS).

Men efter flera talare som menade att ordförandeposten bör tillhöra de styrande partierna fick till slut Hela Sunne se sig bortröstade från ordförandeposten med 31 röster mot 8. Ny ordförande för kommunfullmäktige blir istället Karl-Johan Adolfsson (C). Partikamraten Gunilla Ingemyr (C) röstades till ny ordförande för kommunstyrelsen.

Fotnot: I SVT Nyheter Värmlands sändning klockan 21:46  under måndagskvällen uppgav vi felaktigt att Gunilla Ingemyr blivit vald till ordförande i kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hela Sunne tvingas lämna ordförandeskapet

Mer i ämnet