Foto: Arkivbild/SVT

Hells Angels till hovrätten i dag

Publicerad

Hovrätten i Göteborg ska i dag ta ställning till om Karlstad kommun har rätt att vräka mc-klubben Hells Angels från deras gård i Härtsöga.

Tvisten gäller huruvida kommunen kan vräka klubben från gården, eftersom Hells Angels-klubben Solstadens motorsport inte har hållit gården försäkrad.

Läs mer: Hells Angels måste flytta från Härtsöga

Värmlands tingsrätt gav i en dom från december 2015 kommunen rätt, men domen överklagades, och ska alltså nu, i slutet av 2016, tas upp i nästa instans.

Foto: SVT.

Tvisten inleddes 2013 då Karlstads kommun köpte gården på exekutiv auktion. Under samma auktion attackerade två personer kommunens budgivare, och de greps misstänkta för misshandel.

Det har gått många turer i frågan, och det har gjorts flera olika juridiska prövningar, både i frågan om Karlstad kommun hade rätt att köpa Hells Angels lokal på Härtsöga, och om kommunen hade rätt att avhysa MC-klubben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet