HA vann mot kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommun hade inte rätt att säga upp mc-klubben Hells Angels från deras klubblokal i Härtsöga.

Karlstad kommun köpte fastigheten på exekutiv auktion i maj förra året. I ett försök att bekämpa den organiserade brottsligheten tvingade man sedan bort hyresgästen Hells Angels från lokalen. Ett beslut som Solstaden motorsport, som klubben kallar sig, överklagade. Idag konstaterar tingsrätten att beslutet var fel och att uppsägningen därför ogiltigförklaras.

– Jag har nyss fått domen och har inte haft tid att läsa igenom den. Vi kommer sätta oss ner med kommunens jurister och gå igenom domen nu, säger kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M).

Mer vill han inte säga om tingsrättens dom.

”Får se om rättsväsendet fungerar”

Anledningen till att tingsrätten ger mc-klubben rätt är att det saknades en upplysning i uppsägningen. Tingsrätten konstaterar nämligen att kommunen varit skyldig att meddela mc-klubben att en uppsägning kan överklagas till hyresnämnden, något som man alltså inte gjorde.

– Men vi driver flera rättsprocesser mot Solstadens motorsport. Vi får se om rättsväsendet fungerar, vi kommer fortsätta kampen mot den organiserade brottsligheten, säger Per-Samuel Nisser (M).

En direkt följd av domen är att Karlstad kommun nu måste betala Solstadens motorsports rättegångskostnader på 68 250 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet