Anneli Snobl

Hon blir ny landstings-/regiondirektör

Uppdaterad
Publicerad

Anneli Snobl har utsetts till landstings-/regiondirektör för landstinget och den blivande regionkommunen.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag är motiverad och fylld av energi över att få vara en del i skapandet av en attraktiv regionkommun i Värmland, säger Anneli Snobl i ett pressmeddelande.

Anneli Snobl kommer närmast från ett uppdrag som förbundsdirektör i Fyrbodal, ett av fyra regionala kommunalförbund i Västra Götalands län. Enligt pressmeddelandet har Anneli Snobl haft olika direktörs-, koncernchefs- och vd-roller inom offentlig sektor under de senaste 15 åren.

– Jag har alltid varit chef över chefer på olika nivåer och har rört mig i olika branscher tidigare. Under de senaste åren har jag framför allt arbetat med hälso- och sjukvårdsfrågor och regional utveckling, säger Anneli Snobl.

Tillträder under våren

Den 1 april nästa år tillträder hon som ny landstingsdirektör i Landstinget i Värmland och från med den 1 januari 2019 är Anneli Snobl regiondirektör i den nya regionkommunen.

– Vi har haft en noggrann rekryteringsprocess med många inblandade och det har funnits bred samstämmighet kring beslutet om ny landstings-/regiondirektör, säger Ulric Andersson, oppositionsråd.

– Nu ser vi i landstingsstyrelsen fram emot att få börja arbeta tillsammans med Anneli Snobl för att ytterligare utveckla Värmland, säger Fredrik Larsson, landstingsstyrelsens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.