Anneli Snobl lämnar sitt uppdrag som regiondirektör.

Regiondirektör Anneli Snobl avgår

Uppdaterad
Publicerad

Anneli Snobl avslutar sitt uppdrag som regiondirektör för Region Värmland.

– Organisationen kliver nu in i nästa fas och vi har gemensamt kommit fram till att det kräver ett mer långsiktigt ledarskap, säger Fredrik Larsson, regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Anneli Snobl rekryterades som regiondirektör för att genomföra regionbildningen som trädde i kraft i januari 2019. Hon var fram tills dess landstingsdirektör för dåvarande Landstinget i Värmland.

– Det har varit en utmanande och stimulerande tid och jag är nöjd med det jag har åstadkommit och bidragit med. Att vara regiondirektör är en utsatt tjänst och organisationen står inför många utmaningar där ett långsiktigt ledarskap behövs, säger Anneli Snobl i ett pressmeddelande.

Direktörsavhoppen på Region Värmland

Rekryteringen av en ny regiondirektör inleds så snart som möjligt. Snobl avgår 30 november.

Fyra miljoner

Tidningen VF var först att rapportera om den avgående regiondirektörens fallskärmsavtal.

Enligt avtal har Snobl rätt till 18 månaders heltidslön om 156 000 kronor. Med sociala avgifter och skatter blir den slutliga kostnaden närmare fyra miljoner enligt tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Direktörsavhoppen på Region Värmland

Mer i ämnet