Tobias Kjellberg, hälso- och sjukvårdschef för Region Värmland. Foto: SVT

Hälso- och sjukvårdsdirektör slutar tidigare – ersättare tackar nej

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Kjellberg väljer att sluta en månad tidigare än planerat och gör sin sista arbetsdag som hälso- och sjukvårdsdirektör på fredag. Det får konsekvenser för den fortsatta organiseringen, meddelar Region Värmland i ett pressmeddelande.

– Som chef är jag van att få kritik och att man har åsikter om mitt ledarskap kan jag ta, men för mig är det som skett under de senaste dagarna ett angrepp på min person, som de fackliga organisationerna dessutom väljer att ställa sig bakom. Det är inte värt att fortsätta när jag behöver förbereda mina barn på hur de ska hantera hur man kommer att prata om deras pappa i skolan, säger Tobias Kjellberg.

Svedberg tackar nej

Med anledning av den förändrade förutsättningen och behovet av en snabb lösning väljer Petra Svedberg att tacka nej till uppdraget som tf. hälso- och sjukvårdsdirektör.

Direktörsavhoppen på Region Värmland

– Jag har redan ett uppdrag som tf. chef för område öppenvård som jag inte kan lämna med kort varsel. Jag är glad över att ha fått frågan att få axla rollen som tf. hälso- och sjukvårdsdirektör. Jag har känt ett oerhört stöd från organisationen och är tacksam för förtroendet från regiondirektören, säger Petra Svedberg.

Hon fortsätter:

– Jag vill fortsätta förändra svensk hälso- och sjukvård och bidra till att göra den bättre. Det är ett uppdrag som kräver mod. Den senaste veckans händelser har för mig på ett tydligt sätt synliggjort vad det kan innebära och i nuläget anser jag att priset är för högt.

Rekryteringen av en tf. hälso- och sjukvårdsdirektör inleds snarast.

– Jag kände mig nöjd med den planerade lösningen och beklagar de val som mina medarbetare känner sig tvingade att göra. Men jag förstår besluten, säger Peter Bäckstrand, tf. regiondirektör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Direktörsavhoppen på Region Värmland

Mer i ämnet