Foto: SVT

Fjärde direktören som slutar sen Region Värmland bildades

Uppdaterad
Publicerad

Hälso- och sjukvårdsdirektören Tobias Kjellberg blir den fjärde direktören inom regionen som slutar inom dryga året efter att Region Värmland bildats.

– Det är klart det är lite omvälvande. Det här uppdraget är krävande och har sina utmaningar, säger tf regiondirektör Peter Bäckstrand.

Peter Bäckstrand, tillförordnad regiondirektör och HR-direktör, säger att Tobias Kjellberg kommer vara kvar inom Region Värmland med andra uppgifter. 

– Tobias har varit chef i femton år och vi har diskuterat det här ett tag nu och har kommit fram till det här beslutet, säger Peter Bäckstrand. 

Direktörsavhoppen på Region Värmland

Avgående direktörer

• Tidigare ekonomidirektören Veronica Hedlund Lundgren lämnade sin post i somras. Den tjänsten har nu tillsatts av Pia Vinborg.

• Trafikdirektören Jessika Lundgren meddelade i november att hon lämnar posten och går tillbaka till tidigare arbetsuppgifter inom HSB. Den tjänsten kommer delas av två tillförordnade personer: Lena Thorin och Mattias Berg. 

• I slutet av november meddelade regiondirektören Anneli Snobl att hon avgår. Tjänsten fylls av HR-direktören Peter Bäckstrand som är tillförordnad tills regionstyrelsen tagit beslut om en ny regiondirektör. 

 Varför slutar så många på så kort tid? 

– För att göra en analys av varför direktörerna slutat måste man prata med de som slutat. Vi får analysera varje enskilt fall, säger Peter Bäckstrand.

Ingen fallskärm

När Anneli Snobl lämnade sin post som regiondirektör utlöstes att fallskärmsavtal som gav henne sex plus tolv månadslöner i avgångsvederlag, alltså närmare 2, 8 miljoner kronor. Det kritiserades starkt av oppositionen.

Något fallskärmsavtal kommer inte lösas ut i fallet med hälso- och sjukvårdsdirektören menar Peter Bäckstrand.

– Tobias kommer vara kvar i organisationen, han har inte sagt upp sig. Vi kommer skriva ett nytt avtal med honom som inte kommer vila på direktörsgrunder. Det blir ett vanligt anställningsavtal, säger Peter Bäckstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Direktörsavhoppen på Region Värmland

Mer i ämnet