Tobias Kjellberg, hälso- och sjukvårdschef för Region Värmland. Foto: SVT

Hälso- och sjukvårdsdirektören lämnar sin post i Region Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Hälso- och sjukvårdsdirektören Tobias Kjellberg lämnar sin post på Region Värmland.
– Det är ingen schism eller något missnöje som ligger bakom utan jag tycker bara att det är dags att en ny kraft tar vid, säger Tobias Kjellberg.

Tobias Kjellberg blev hälso- och sjukvårdsdirektör 2015 och har innan dess arbetat inom den värmländska sjukvården i närmare 30 år.

– Det är lång tid för ett så krävande uppdrag. Det klart att det är ett stort ansvar att ha hand om hela hälso-och sjukvårdsuppdraget för sjukhusvård, vårdcentraler och psykiatri – dessutom är det stort både medialt och publikt ansvar och man är ständigt påpassad. Uppdraget har varit fantastiskt fint men är mer en livsstil än ett arbete. Nu har vi haft ett bra år och vi är på väg framåt så då känner jag att det är läge att lämna över stafettpinnen till någon annan.

Han kommer fortsätta arbeta inom regionen med andra arbetsuppgifter.

– Jag kommer att jobba underställd regiondirektören med strategiska hälso- och sjukvårdsfrågor. Så jag kommer fortsätta att bidra och påverka vården på olika sätt men inte som ytterst ansvarig.

I väntan på rekrytering kommer Petra Svedberg, som idag jobbar som tf chef på område öppenvård, bli tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Direktörsavhoppen på Region Värmland

Mer i ämnet