Tobias Kjellberg tog beslutet att gå tidigare efter ett samtal med sin tioårige son. Foto: SVT

Kjellbergs beslut efter samtal med sonen: ”Där går gränsen”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen tog Tobias Kjellberg beslutet att sluta som hälso- och sjukvårdsdirektör – en månad tidigare än planerat. Angrepp mot hans person uppges som orsak. Själv säger han till SVT:

– När jag hör mig själv förklara för min 10-åring, hur han ska ta höjd om det snackas skit om pappa på skolan, då tänker jag att där går gränsen.

Tobias Kjellberg väljer att sluta sin tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör på fredag, istället som planerat i slutet av februari. Samtidigt tackar Petra Svedberg nej till uppdraget som tf. hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Helst skulle jag velat gå på dagen. Jag har egentligen inget ytterligare att säga, när det är personangrepp och inte saklig kritik och det påverkar min familj då ..., säger Tobias Kjellberg.

Direktörsavhoppen på Region Värmland

Då rinner bägaren över?

– Så kan man säga.

Sista dagen

Kjellberg gör sin sista arbetsdag som hälso- och sjukvårdsdirektör på fredag, den 31 januari. Vad som händer sen vet han inte.

– Nej, inte just nu. Det fanns en plan men nu måste jag prata med tillförordnad regiondirektör först, säger Tobias Kjellberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Direktörsavhoppen på Region Värmland

Mer i ämnet