Karlstad IBF, med lagkaptenen Johan Uhlin i spetsen, inleder på lördagen kvalet till högsta ligan SSL. Foto: Bildbyrån

Hoppfullt i Karlstad IBF:s herrlag inför SSL-kvalet

Publicerad

Karlstad IBF:s herrlag åkte ur högsta serien, SSL, 2017.

Nu hoppas de ta klivet tillbaka till finrummet. På lördagen inleds den första omgången i kvalet.

– Bredden talar för oss, säger Karlstads lagkapten Johan Uhlin som nyligen gjorde comeback efter skada.

I videon berättar Johan Uhlin och tränaren Henrik Flognman mer om tankarna inför kvalet och vad det skulle betyda med ett avancemang till SSL.

Karlstad IBF:s damlag har varit bofast i SSL (tidigare elitserien) i 22 raka säsonger. Herrlaget åkte däremot ut under debutsäsongen som Karlstad IBF, 2001-2002, och har därefter varit uppe i högsta ligan säsongen 2012-2013 samt säsongerna 2015-2017.

Nu kan det bli dags för avancemang igen.

”Ställs på sin spets”

Karlstad IBF slutade tvåa i den södra allsvenskan och möter nu Lindås i det inledande kvalsteget till SSL som spelas i bäst av tre matcher. Första matchen spelas på lördagen.

– Det är mycket som ställs på sin spets i ett kval men jag tror helt klart att vi har en chans och det gäller att ta den när vi väl får den, säger Johan Uhlin.

Två platser på spel

Vinner Karlstad matchserien mot Lindås väntar ett andra och avgörande kval mot ett lag från den norra allsvenskan, även den matchserien spelas i bäst av tre matcher.

Totalt finns det två platser i SSL på spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.