Rektorn Patrik Backman är besviken efter händelsen. Foto: SVT

Hot om skolskjutning på Sannerudsskolan

Uppdaterad
Publicerad

En nedskrivet hot om en skolskjutning har upptäckts på en toalett på Sannerudsskolan i Kil.

– Vi tar detta på fullaste allvar, säger rektor Patrik Backman.

Hotet upptäcktes igår vid lunchtid. På en av skoltoaletterna stod: ”Skolsjutning 25/9”.

Från skolan polisanmälde man händelsen direkt. Poliser har varit på plats och vårdnadshavare och elever är informerade.

– Under morgondagen kommer vi ha undervisning som vanligt. Men vi kommer att ha endast en in- och utgång där alla som passerar kommer att visiteras. Vi kommer också att ha väktare på plats, berättar rektor Patrik Backman.

Hot om skjutning även i vintras

En liknande incident inträffade på samma skola i februari i år då det också stod nedskrivet ett hot om skolskjutning på en av toaletterna.

– Det är en allvarlig sak på alla sätt och vis. Naturligtvis väldigt allvarligt om det visar sig finnas fog för hotet men också allvarligt att någon, kanske i brist på kunskap, uttrycker sig på ett sådant här sätt – genom hot, säger Patrik Backman.

Bild tagen av elevstödjaren Madeleine Törnblom innan meddelandet togs bort. Foto: Medeleine Törnblom

Vanlig undervisning

Han berättar att han inte upplever någon större oro bland vare sig elever eller vårdnadshavare inför hotet. Någon förälder har sagt att man ska hålla sitt barn hemma under morgondagen men annars är planen att undervisningen ska fortgå som planerat.

– Vår bedömning är att man kan känna sig trygg med att gå till skolan, Patrik Backman.

Polisen involverad

Från polisen har man en pågående dialog med skolan.

– Givetvis måste vi ta en sådan här typ av hot på allvar. Exakt vad vi från polisen gör kan jag inte gå in på men vi för dialog med skolledningen och håller koll på läget, berättar Lars Hedelin som är presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.