Foto: SVT/TT.

Hundtvist hamnade hos Kronofogden

Uppdaterad
Publicerad

En tvist om vem som äger en hund har hamnat hos Kronofogden. Det är en Sunnebo som nu begär hjälp med att få tillbaka sin hund, vilken hon tillfälligt lämnat hos en fodervärd.

Sunnebon ska ha efterlyst ett nytt, tillfälligt hem åt hunden på sin Facebooksida och fick då svar av en kvinna som erbjöd sig att ta hand om den. Enligt den ansökan om handräckning som inkommit till Kronofogden hävdar hundägaren att det hela tiden varit tydligt att hunden fortfarande skulle ägas av henne själv, inte av fodervärden.

Undvek ägaren

Efter en tid började dock fodervärden undvika Sunnebon när hon hörde av sig för att få veta när hon kunde få träffa sin hund. I brevet till Kronofogden står det att fodervärden svarade att ”Hunden är min och jag tar egna beslut.”. Därför kontaktade Sunnebon till slut kontaktade Kronofogden för att få hjälp med att få tillbaka hunden.

Hundägaren begär dels att få tillbaka sin hund och dels ekonomisk ersättning för utlägg hon har gjort för veterinär- och försäkringskostnader för hunden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.