Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Remigijus Sliozys och Simona Slioziene köpte det pampiga sekelskifteshuset och ska renovera så det blir tre lägenheter. Foto: SVT/ Elin Johansson

De köpte det pampiga sekelskifteshuset i Säffle

Publicerad

När den stora villan i närheten av Byälven lades ut till försäljning i december förra året, tog det endast några dagar innan den blev såld. Simona Slioziene och Remigijus Sliozys blev köparna och renoveringen har redan börjat.

– Vi tyckte att detta var det finaste huset i Säffle. Det är roligt att vi nu kan renovera huset så det kan stå i 50 till 100 år till, säger Simona Slioziene.

Värmepumpen i huset gick plötsligt sönder och det blev akut för dåvarande ägarna att få huset sålt under den kyliga decembermånaden. När paret fick tillgång till huset började de med att sätta in en ny värmepump.

De två första våningsplanen är i bra skick och Simona Slioziene och Remigijus Sliozys började därför med att renovera vinden som då bara bestod av bjälkar.

– Vi har isolerat på vinden för det är svårt att värma upp detta stora huset, säger Simona Slioziene.

Tanken är att de ska bygga tre lägenheter, en per våning och troligtvis hyra ut.

Behålla den gammaldags inredningstilen

Simona Slioziene och Remigijus Sliozys ska också rusta upp utsidan av huset, byta fönster, som de nu inväntar bygglov för. Inredningsstilen kommer att bli i samma stil som när huset byggdes, år 1911.

Men när renoveringen kommer bli klar är svårt att säga.

– Det behövs göras en stor renovering, så vi gör lite i taget tills vi blir klara, säger Simona Slioziene.

Starta klippet för att se hur långt de kommit på vinden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.