I klippet erkänner Plateas vd Johanna Rastad att det är ett misslyckande att de inte lyckats komma till rätta med bristerna i verksamheten. Foto: SVT

HVB-vd:n om bristerna: ”Ett misslyckande”

Uppdaterad
Publicerad

Plateas HVB-hem i Hagfors har upprepade gånger kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för flera brister i verksamheten.

– Jag önskar jag kunde säga att det inte stämmer, men det gör det, säger Plateas vd Johanna Rastad.

Humanakoncernens HVB-företag Platea AB i Hagfors har de senaste åren fått upprepad kritik från IVO, bland annat för att inte ha vidtagit de åtgärder som krävs för att säkra kvaliteten i verksamheten och för att ha använt otillåtna tvångs- och begränsningsåtgärder mot de placerade barnen. Så sent som mars i år konstaterade IVO att den otillåtna behandlingen av barnen fortsatt.

I klippet erkänner Plateas vd Johanna Rastad att det är ett misslyckande att de inte lyckats komma till rätta med bristerna i verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar HVB-hem

Mer i ämnet