Foto: Naina Helén Jåma/TT

I dag inleds vaccinationen mot säsongsinfluensa

Publicerad

I dag startar årets vaccination mot säsongsinfluensan. Under rådande pandemi är det enligt Region Värmland särskilt viktigt att riskgrupper vaccinerar sig, samtidigt har vårdcentralerna fått anpassa sig för att det inte ska bli för mycket folk på en gång.

Som en säkerhetsåtgärd  har riskgrupperna delats upp på olika veckor. Personer som uppmanas att vaccinera sig har fått ett brev med information om vilken dag och vart de ska gå. Denna vecka vaccineras personer som är 81 år eller äldre.

Regionen uppmanar personer som vill vaccinera sig att man i första hand ska gå till den vårdcentral som man brukar gå till. I Karlstad har man en genensam vaccinationsmottagning på Karlstad CCC för vårdcentralerna Herrhagen, Gripen, Skåre och Västerstrand.

– Jag hoppas att intresset för att vaccinera sig är större i år. Det särskilt viktigt att man vaccinerar sig mot säsongsinfluensan, eftersom vi har en pågående pandemi, säger Jennie Forsgren verksamhetschef, Region Värmland.

Tider för vaccination

Vecka 45 (3–6 november) för dig som är 81 år eller äldre.

Vecka 46 (9–13 november) för dig som i år är 74–80 år.

Vecka 47 (16–20 november) för dig som i år är 68–73 år.

Vecka 48 (23–27 november) för dig som i år är 65–67 år eller du som tillhör en medicinsk riskgrupp.

Vecka 49 och 50 (30 november–10 december). Dessa veckor kan du som tillhör en medicinsk riskgrupp och du som är 65 år eller äldre vaccinera dig.

Mer exakta tider och platser för vaccinationen kan du hitta på 1177s hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet