• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ingella Arwidsson berätta i klippet om hur hon stoppades från att rösta och valdistriktets ordförandes syn på saken. Foto: SVT

Ingella i Karlstad fick inte rösta – felaktigt avprickad

Uppdaterad
Publicerad

När Ingella Arwidsson skulle rösta vid 11-tiden på söndagen stoppades hon i vallokalen på Orrholmen i Karlstad. Enligt listan hade hon redan lämnat sin röst.

– Jag är omyndigförklarad, jag blir arg för jag har ju inte röstat, säger hon.

Inne i vallokalen hade det kryssats i fel namn på listan och ordförande för Orrholmens valdistrikt Ida Borgman beklagar det inträffade.

– Det är helt mänskligt att fela men jag blir väldigt upprörd av att det inte finns en plan över att det faktiskt kan hända, så att vederbörande faktiskt kan rösta, säger Ingella Arwidsson, som aldrig förut missat att rösta i ett val.

Valet 2022 Värmland

Enligt Ida Borgman sker den här typen av fel vid varje val  men hon har ingen statistik över hur ofta det sker.

Hör Ingella Arwidsson berätta i klippet om hur hon stoppades från att rösta och valdistriktets ordförandes syn på saken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet