Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Robin Dahlén i klippet. Här tillsammans med sin advokat Stefan Liljebäck. I klippet hör du dessutom kommunchef Hans Karlssons reaktion på stämningen. Foto: SVT

Ingen förlikning mellan Robin Dahlén och Arvika kommun

Uppdaterad
Publicerad

Arvika kommun meddelade idag att de inte kommer anta det förlikningsbud som Robin Dahlén lämnade till dem. Kommunen menar att ärendet är preskriberat.

– Bedrövligt, säger advokaten Stefan Liliebäck som företräder Robin Dahlén.

Robin menar att kommunen har kränkt hans rätt att betraktas som oskyldig till dess att en domstol har fastslagit hans skuld i det så kallade Kevinfallet. Därför ansökte han om ett skadestånd från Arvika kommun.

Arvika kommun nobbar nu alltså förlikningsbudet bland annat eftersom de anser att preskriptionstiden löpte ut 1998. Advokat Stefan Liliebäck menar att det borde vara 2018 när bröderna oskyldigförklarades.

Nu kommer rättsprocessen fortsätta i Värmlands tingsrätt.

I videon hör du Stefan Liliebäck vad han anser om Arvika kommuns beslut – och kommunens anledningar till att nobba en förlikning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.