Foto: SVT arkiv

Inget kvalspel för Hellton

Uppdaterad
Publicerad

21-24. Det blev resultatet i hemmamatchen mot Eslöv. Och Hellton nådde inte kvalplatsen till högsta ligan, SHE.

Det var upplagt för dramatik i damallsvenskans sista omgång. Inte bara en match skulle kunna avgöra om Karlstadslaget Hellton skulle kunna knipa en kvalplats till högsta ligan, SHE. Flera lag var inblandade i jakten på kvalplats.

Men förlusten hemma mot Eslöv med 21-24 i kombination med att Aranäs vann mot Tumba gjorde att kvalplatsen gick förlorad för Hellton.

– Vi missade ganska mycket i andra halvlek och gör en del tekniska fel framåt och Eslöv straffar oss med kontringar och det är väl egentligen där vi förlorar matchen, säger Helltons tränare Henric Sandmark.

Den här matchen fick avgörande betydelse men laget hade förstås kunnat vara i ett bättre läge om det hade gått rätt väg tidigare under säsongen påpekar Sandmark:

– Det var inget slut vi hade hoppats på. Alla är besvikna på att vi inte klarade det men vi hade behövt ha bättre resultat i många matcher under året. Men det är klart att man är extra besviken efter sista matchen, säger han.

Dagens matchresultat innebär att det är slutspelat för säsongen för Karlstadslaget som slutade på sjunde plats i tabellen.

– Nu har vi träning på måndag och sedan får jag sätta mig med sportgruppen och titta på hur det ser ut framåt. Lite ledigt kommer det att bli och sedan är det bara att börja träna inför nästa säsong, säger Sandmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.