Målvakten Justin Pogge, som spelat i såväl Färjestad som BIK Karlskoga, är nu klar för Rögle. Foto: Mats Åstrand / TT

Justin Pogge till Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Den 31-årige kanadensiske målvakten Justin Pogge, som spelat i både BIK Karlskoga och i Färjestad, har värvats av SHL-laget Rögle.

Förstamålvakten skulle ha varit finländaren Ville Kolppanen men han är skadad. Ersättaren blev då 22-årige Emil Kruse, ny från Karlskoga. Men Kruse har inte haft någon bra start på säsongen och klubben har nu värvat Pogge.

”Vi har i dagsläget bara en målvakt i truppen som kan spela och vi behöver två. Vi vet ännu inte när Ville kan komma tillbaka och när vi fick möjligheten att säkra upp målvaktssidan med Justin Pogge så tog vi den chansen”, säger Rögles sportchef Anders Carlsson i ett pressmeddelande.

Justin Pogge, 31, har gjort två SHL-säsonger i Färjestad och förra säsongen stod han för Slovan Bratislava i KHL.

Han har skrivit på för Rögle för resten av säsongen.

I dagsläget är det inte klart när Justin Pogge blir spelklar skriver klubben på sin hemsida. Han är inte aktuell för lördagens derby mot Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.