Foto: Dagsmedia

Kaos på riksväg 61 mellan Kil och Karlstad

Uppdaterad
Publicerad
Det har under morgonen inträffat fyra trafikolyckor på riksväg 61 mellan Karlstad och Kil, mellan Ilandarondellen och Hynboholm.
– Det kommer vara ett par timmar till innan man har hunnit bogsera bort framför allt lastbilarna, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap i Karlstadregionen.

Enligt räddningstjänsten inträffade det fyra olyckor på morgonen mellan ett antal fordon. Det ska ha varit mycket halt på platsen och det snöade kraftigt.

– Vi kan räkna till fyra olycksplatser på sträcka, mellan Ilandarondellen och Hynboholm. Det är flera fordon vid varje olycksområde, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredeskap.

Lastbil halvvägs i diket

Vid olyckan längs söderut skedde en seriekrock mellan två lastbilar och tre personbilar. En lastbil blev ståendes halvvägs ner i diket och behövde bärgas.

Vid den andra olyckan skedde en seriekrock mellan en lastbil och tre personbilar.

– Alla seriekrockar har skett i riktning mot Karlstad, det är mycket bilar i rörelse på morgonen och man håller inte avstånd, säger Ola Åkesson.

”Ingen varning har gått ut”

Den tredje trafikolyckan på sträckan skedde mellan tre personbilar i seriekrock och ytterligare en bit bort på riksväg 61 kolliderade två personbilar.

– Det är mycket halt där sägs det och det har kommit en hel del snö. Trafikverket gick ut med saltbil men jag tror inte man var beredd på det här vädret, det har inte gått ut någon varning, säger Ola Åkesson.

Ingen person ska enligt uppgift vara allvarligt skadad.

– Man har klagat på smärta i rygg och nacke, säger Åkesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer