Hans Prytz och David Ekelund får lämna tränaruppdraget. Foto: SVT

Karlstad Fotboll sparkar tränarduon

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad Fotboll sparkar David Ekelund och Hans Prytz som tränare för A-laget. Prestationen har inte motsvarat förväntningarna, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Vi har en spelartrupp som har underpresterat kraftigt och vi ser tyvärr ingen utveckling åt rätt håll under de senaste matcherna och därför har vi haft en bra diskussion med tränarna och tillsammans landat i beslutet att byta tränare, säger sportchefen Daniel Pettersson.

Det var i höstas som rivalerna Karlstad BK och Carlstad United slogs samman och bildade Karlstad Fotboll. Under parollen ”Tillsammans blir vi starkare” är målsättningen tydlig: superettan.

Men sedan sammanslagningen ligger de gamla division 1-lagen under nedflyttningssträcket i tabellen, med två segrar på nio spelade matcher.

”Allas ansvar”

Klubben skriver dock i sitt pressmeddelande att tränarduon inte är ensamt ansvariga för den underkända prestationen. Daniel Pettersson säger såhär till NWT:

– Efter matchen mot Karlslund kände vi att gruppen saknade energi. Men vi skyller inte på någon, det är allas ansvar, även spelarna och mitt eget.

Några nya tränare är inte utsedda ännu. Istället hoppar Jesper Swedlund, division-2-tränaren, in tillfälligt vid nästa match mot Nyköping. Förhoppningen är att kunna presentera nya tränare innan 31 juli, rapporterar NWT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.