Linda Larsson (S), kommunalråd i Karlstad Foto: SVT

Karlstads kommun överklagar domen om bergtäkten i Ulvsby

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Karlstad beslutade på ett extrainsatt styrelsemöte under måndagsmorgonen att överklaga mark- och miljödomstolens beslut om att en bergtäkt ska etableras i Ulvsby.

– Det har varit många turer kring det här, så vi ser det som en delseger för både oss och ulvsbyborna, säger Linda Larsson, kommunalråd i opposition för socialdemokraterna.

Under måndagen röstade en majoritet av kommunstyrelsens ledamöter, S, V, MP och SD, ja till förslaget om att överklaga. Tvisten om bergtäkten i Ulvsby har pågått i flera år.

– Vi är väldigt glada att kommunen valt att överklaga beslutet, vi ser hellre att Ulvsby utvecklas till en attraktiv bostadsort, säger Linda Larsson.

Kommunstyrelsen har begärt anstånd till den 13 mars för att närmare få utveckla grunderna för överklagandet, något som också kommer att behandlas vid kommunstyrelsens möte den 12 mars. 

Therése Lindh som bor i Ulvsby har kämpat länge mot en bergtäkt. Hon var mycket besviken när mark- och miljödomstolens beslut kom i januari. Se klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.