Småbåtshamnen i Tullholmsviken i Karlstad Foto: Karlstads kommun

Karlstad minskar kön till båtplats

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal båtplatser i Karlstad kommer att delas ut till hugade spekulanter i den kommunala kön. Platserna har frigjorts när kommunen skrivit nya avtal som bland annat förbjuder andrahandsuthyrning av båtplatser.

Totalt står 450 Karlstadbor i kö för en kommunal båtplats. Kommunen ser just nu över sin hantering av båtplatser för privatpersoner. Bland annat förnyas alla avtal för att förtydliga vilka regler som gäller.

Det gäller bland annat andrahandsuthyrning som inte är tillåten och vad som gäller om en innehavare av en båtplats går bort.

Båtplatser frigörs

Det har lett till att kommunen hittills har ett hundratal båtplatser som har frigjorts och som kommer att delas ut via den kommunala båtplatskön.

– Vi vill se till att båtplatserna går till dem som har behov av den och att det sker på ett rättvist sätt, säger Marianne Fröding, ansvarig för båtplatserna i Karlstads kommun.

Fortfarande saknas svar från runt 130 personer som har båtplats uppger kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.