Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Karlstad och se vilken effekt satsningen på att be skolbarn komma in med förslag har gett – i videon får du veta mer om elevborgarrådet. Foto: SVT

Karlstad ställde fråga till barn – nu blir elevernas förslag verklighet

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad frågade skolbarnen: Vilka förslag har ni på hur kommunen ska bli mer klimatsmart? Ett år senare syns resultatet – där några av förslagen blivit verklighet.

Totalt 67 förslag kom in från barn och unga i Karlstad kommuns skolor. Av dessa har 15 gått vidare till barn-och ungdomsförvaltningen där 12 förslag nu klubbats igenom.

– Vi har startat ett slöjdnätverk för samtliga slöjdlärare och då kommer man att samarbeta mer med Solareturen och få produkter därifrån att använda i slöjden, säger Klara Perhamre miljöstrateg på barn- och ungdomsförvaltningen.

Andra förslag som blivit eller håller på att bli verklighet är dels en matsvinnskamp mellan skolor och en storsatsning med 20 miljoner på fler solcellsprydda tak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.