Utbildningen startar vid Karlstad universitet i höst. Foto: TT

Karlstad universitet får tandhygienistutbildning

Publicerad

Universitetskanslersämbetet, UKÄ, meddelar idag att de gett universitetet rätt att utfärda tandhygienistexamen. Ett besked som mottogs med glädje från universitetet.
– Ett tandhygienistprogram är mycket efterlängtat av såväl studenter, värmlänningar som av arbetsgivare regionalt och nationellt, säger Johan Sterte, rektor för Karlstads universitet i ett pressmeddelande.

Utbildningen startar i höst och Karlstads universitet avser att, i samverkan med Region Värmland, starta upp landets första akademiska tandvårdsklinik där utbildning, forskning och klinik integreras.

– I de här Coronatiderna med svåra konsekvenser för arbetsmarknaden är det extra viktigt att återuppta ett yrkesprogram vid Karlstads universitet som kommer att garantera arbete i framtiden, säger Helene Hjalmarson prefekt för institutionen för Hälsovetenskaper.

Under vårterminens antagningsomgång har 867 sökt till programmet och av dem är 199 förstahandssökande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer