Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Matilda Anttonen berätta om terrordådet. Foto: SVT

Karlstadsbo evakuerades efter terrordådet i Bryssel

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Anttonen från Karlstad var på plats på Kung Baudouin-stadion i Bryssel för att se Sverige möta Belgien i en EM-kvalmatch igår kväll när nyheten om terrordådet kom. Hon var en av alla supportrar som uppmanades att stanna kvar på läktaren för sin säkerhets skull.

– Jag var otroligt rädd.

På måndagskvällen kom rapporter om att två svenska fotbollssupportrar skjutits till döds och ytterligare en svensk person skadats i ett terrordåd i den belgiska huvudstaden Bryssel.

23-åriga Matilda Anttonen från Karlstad, ursprungligen Kungsbacka, bor i Bryssel och har praktik på EU-parlamentet för Kristdemokraterna. Hon var på fotbollsstadion för att se matchen mellan Sverige och Belgien när hon fick nyheten om terrordådet.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Känner sig utsatt

Matilda berättar för SVT på tisdagsförmiddagen att hon inte riktigt har landat efter det som hänt, men att hon känner sig rädd om sitt liv.

– Hotbilden har ju ökat här i Bryssel under natten och kvällen, speciellt för oss svenskar. Man känner sig extremt utsatt, gör man, säger hon.

Hör Matilda Anttonen berätta om terrordådet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Mer i ämnet