Det var på påskdagen som en förbipasserande hittade hunden i soptunnan i Storfors. Foto: Privat

Kastade hund i soptunna – frias från djurplågeri

Publicerad

Den kvinna i 50-års åldern som stått åtalad för djurplågeri efter att hon slängt en hund i en soptunna i Storfors i april i år har nu friats av Värmlands tingsrätt.

Den åtalade kvinnan har erkänt att hon la hunden i en plastpåse och slängde den i soptunnan eftersom hon trodde hunden var död. Tingsrätten friar dock kvinnan med motiveringen att åklagarens avgörande moment i gärningsbeskrivningen – att hunden var fixerad i säcken och inte kunde röra sig – inte har kunnat bevisas.

Eftersom rätten inte kan pröva något annat än det som åklagaren beskriver ogillas åtalet och den åtalade kvinnan frias därför alltså helt från djurplågeri.

Liza hittade hunden

Liza Johansson kontaktade polisen som rubricerade händelsen som djurplågeri. Foto: Privat

Det var på påskdagen i år som hunden hittades i soptunnan av förbipasserande Liza Johansson.

– Det var en sån chock, det var svårt att förstå att det var på riktigt. Eftersom det var första april trodde mamma att jag skojade först, sa Liza Johansson till SVT då.

Liza Johansson blev senare också ny ägare till hunden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sophunden

Mer i ämnet