Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Advokat Stefan Liliebäck och Christian Karlsson. I klippet hör du dem berätta om känslan efter dagens möte med kommunen. Foto: SVT

Kevinfallet: Bröderna i möte med Arvika kommun om ersättning och ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Arvika kommun har under måndagsförmiddagen suttit i timslånga samtal med bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén tillsammans med deras advokat Stefan Liliebäck. Det gällde hur bröderna behandlades i samband med utredningen av Kevin-fallet.

– Vi har fått berätta vår historia och kommunen har fått lyssna, säger Christian Karlsson till SVT Värmland.

De båda bröderna som länge pekades ut som ansvariga för fyraårige Kevins död på 90-talet och som långt senare friades, har med hjälp av sin advokat Stefan Liliebäck krävt skadestånd från Arvika kommun för hur socialtjänsten hanterade situationen då. Idag, måndag, hölls ett möte mellan bröderna och kommunen där brödernas advokat höll en föredragning av sin utredning om fallet. Men än finns inga konkreta förslag om ekonomisk ersättning. Och enligt Christian Karlsson så är inte pengar heller det viktigaste.

Vad förväntar du dig?

– En ursäkt från Arvika kommun. Jag vill kunna leva mitt liv. Vi får se om det blir någon ekonomisk kompensation, men det är inte det viktigaste. Nu väntar vi på en ursäkt, säger han.

– Vi har inte direkt förväntat oss att idag få veta om bröderna får någon ersättning. Men vi vill att någon tar på sig ansvaret, säger advokat Stefan Liliebäck.

I klippet hör du Christian Karlsson och hans advokat berätta om deras känsla efter dagens möte med kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet