Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet hör du Patrik Skog berätta om relationen med brödernas familj. Foto: SVT

Kevins pappa om sorg och försoning

Uppdaterad
Publicerad
I sommar är det 22 år sen fyraårige Kevin Hjalmarsson hittades död vid strandkanten i Dottevik i Arvika. Två små bröder pekades ut som skyldiga men friades efter nära 20 år från misstankarna.
I SVT-programmet ”När livet vänder” berättar nu Kevins pappa Patrik Skog för första gången om sorgen, och sin egen väg till försoning.

När Patrik Skogs fyraårige son Kevin dödades i Arvika trodde han att livet var slut.

I programmet ”När livet vänder” berättar han för SVT:s Anja Kontor om chocken när han kom till sjukhuset och läkaren berättade att det inte fanns något mer att göra. Kevin var död.

– Allt kändes overkligt. Hela rummet gick runt. Jag fick gå in själv till Kevin där han låg. Jag lutade mig över honom och kände hur kall han var.

Blev djupt deprimerad

Sorgen blev förlamande. Patrik Skog beskriver hur han gick in i en djup depression och isolerade sig helt.

– Mitt trygga hörn blev en säng på övervåningen i lägenheten. Jag gick inte ut på ett halvår.

Tuff barndom

I programmet berättar Patrik Skog också om sin egen tuffa barndom, och om hur livet varit en lång kamp för att få en fungerande tillvaro.

Han säger att han nu känner sig ”nästan hel”, tack vare sin egen familj, men också genom den gemenskap som på senare år uppstått mellan honom och Kevins övriga familj och familjen till de båda bröder som pekades ut som Kevins mördare.

”En enda stor familj”

Efter granskningar i bland annat SVT:s Dokument inifrån återupptogs förundersökningen från 1998, och de båda bröderna är nu helt friade från alla misstankar.

– När vi är samlade allihop känns det som en enda stor familj. Trots allt vi gått igenom står vi här idag. Det är verkligen magiskt.

I klippet hör du Patrik Skog berätta om relationen med brödernas familj. ”När livet vänder ”sänds 20:00 den 8/1 i SVT2. Programmet finns även i SVT Play

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet