Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föräldrar och elever har kämpat för Klättenskolans överlevnad, förgäves som det verkar. Hör reaktionerna om nedläggningsbeslutet i videon. Foto: Morgan Kringstad/SVT

Klättenskolan i Sunne läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Klättenskolan i Sunne kommer läggas ner från och med i höst, det beslutade kommunfullmäktige under måndagskvällen.

– Det är snabba ryck och jätteviktigt nu att vi kommer igång så fort som möjligt med att involvera barn och föräldrar i det här. Beslutet är fattat och nu måste vi skapa bästa förutsättningar för att eleverna ska övergå till andra skolor, säger skolchef Markus Jonsson.

Debatten om skolan har varit het senaste månaderna med föräldra- och elevprotester, JO-anmälan och möten. Men kommunstyrelsens förslag om nedläggning vann med siffrorna 18-16, 7 avstod från att rösta.

Lägger ner i höst

Därmed lägger Klättenskolan i Stöpafors med sina 19 elever ner från och med i höst, förskolan blir kvar och att fritids ska göras om till pedagogisk omsorg.

Hör föräldrareaktioner på beslutet och hur de tänker gå vidare nu i videon.

Mot förslaget om nedläggning stod Socialdemokraternas förslag om en F-3 -skola med förskola och fritids.

– Det ska vara en likvärdig skola och när man nu flyttar från en väldigt liten skola till en annan skola och ett annat sammanhang, då måste där finnas en kvalitetstanke. Det ska vara en bra undervisning, finnas trygghet och att övergången blir bra. Det är vårt ansvar, säger skolchefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.