Bilden är ett montage Foto: SVT/TT

Klubbkamraten om silvret: ”Starkt av dem”

Uppdaterad
Publicerad

Lag Edins klubbkamrat och tillika styrelseledamot i Karlstads Curlingklubb berömmer lag Edins insats i OS. Och hon vet hur det känns att komma tvåa.

Styrelseledamoten och curlingesset Marie Henriksson följde finalmatchen mellan Sverige och USA hemma i tevesoffan i morse. Och hon berömmer lag Edins insats trots att hon kan känna med laget i deras besvikelse över att ha förlorat guldet.

– Jag vet hur det känns. Vi spelade ju en uppvisningsturnering under OS i Calgary och förlorade i finalen, säger hon.

Värmlänningarna i OS 2018

30 år sedan

Det har gått 30 år sedan dess och Curling har blivit en OS-gren. Men även om tiden skavt av det värsta finns känslan av att ha förlorat ett guld och inte vunnit ett silver kvar. Trots att det är just den känslan som lag Edin gett uttryck för efter finalförlusten mot USA så tror hon att lag Edin kommer att komma igen.

– Silver är inte illa. Det var starkt av dem. Och det är ett ungt lag. Jag menar att de har tio år till på sig så jag tror de satsar på Peking-OS, säger Marie Henriksson.

Marie Henriksson tror att det hade gått bättre för lag Edin med en annan finalmotståndare.

– Jag hade hellre sett Kanada i finalen. Lag Edin har tyvärr en negativ statistik mot USA och USA spelar inte så förutsägbart. Kanada vet de var de har, säger Marie Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värmlänningarna i OS 2018

Mer i ämnet