Linn Perssons senaste tävling var stafetten på OS. Då blev det silver Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix/TT

OS-hjältarna tillbaka i vardagen – tävlar i Finland

Publicerad

OS är över och för skidskyttarna är det dags för vardag och världscupen igen. Linn Persson är tävlingssugen men berättar att äventyret i Pyeongchang, som gav henne ett OS-silver, tog på krafterna.

– Det var ganska slitsamt att komma hem, säger hon.

Succén för det svenska skidskyttelandslaget i OS var total. Mot alla odds kom de hem från spelen med två silver och två guld. Ett av silvren togs av damstafettlaget, där värmländskorna Linn Persson och Mona Brorsson ingick.

– Det har varit lite hårdare än man kunnat tänka sig. Det skulle bara vara att komma hem trodde jag men jag har varit väldigt slut, berättar Linn Persson om upplevelserna efter silverloppet.

Värmlänningarna i OS 2018

”Det blev mycket känslor”

– Jag har verkligen behövt tid att ladda batterierna efter hela den här upplevelsen. Det var en lång hemresa, mycket media och stor tidsomställning. Sedan också det här med att det blev mycket känslor.

När OS nu byts mot världscupen är det Kontiolahti i Finland som gäller. Redan under torsdagen åkte herrarna sprint och på fredagen är det damernas tur att göra samma sak.

– Jag tror formen är god, men det är svårt att säga. Jag hoppas vi ska kunna hålla i det ett tag till, det finns inte så mycket som tyder på att man skulle bli sämre bara sådär, säger Linn Persson.

”När man väl kör så kör man”

Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg utgjorde silverlaget på OS. I världscupen får de nu sällskap av Emma Nilsson från Gräsmark.

Förutom sprint väntar mixedstafetter på lördagen och eventuellt masstart på söndagen. Men för att få åka masstarten krävs bra insatser under sprintloppet. Linn Persson är laddad för att tävla och tycker inte världscupen känns sval efter OS.

– Nej det gör det inte. När man är på tävling så är det samma folk jag ser här och det är som samma tävling. När man väl kör så kör man, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värmlänningarna i OS 2018

Mer i ämnet