För Birgitta Runesson betyder hennes kolonistuga glädje och avslappning – hör henne berätta mer om varför hon tror intresset för kolonilotter ökar. Foto: SVT

Kö för att få kolonilott i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att skaffa sig en kolonilott är stort i Karlstad. Inom Karlstads koloniträdgårdsförening är alla 116 stugor upptagna och 13 personer står i kö till att få en av de finns 25 kolonilotter som finns.

Mellan blommande äppleträd, färggranna tulpaner och väldoftande azaleabuskar på Södra Kroppkärr träffar vi på SVT Gunilla Runesson som är ordförande i Karlstads koloniträdgårdsförening. Hon berättar att intresset för att ha kolonilott och kolonistuga ökar hela tiden.

– För mig är detta ett andningshål, jag släpper allt när jag kommer hit och jag tror fler och fler känner så. Plus att intresset för att odla sin egen mat ökar, säger hon.

Från föreningen skulle man gärna vilja utöka antalet platser och förhandlingar gällande arrende och hyror pågår med kommunen just nu.

I klippet hör du Gunilla Runesson berätta mer om hur intresset för kolonilotterna ser ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.