Kontoret i Forshaga var bara dagar från att stängas ned när januaripartierna ändrade sig i hur Arbetsförmedlingen ska reformeras. Ett positivt besked, tycker kommunalrådet Per Lawén (S). Foto: SVT

Forshagas kommunalråd: ”Det går absolut att bygga upp igen”

Uppdaterad
Publicerad

I våras beslutade Arbetsförmedlingen att 132 kontor ute i landet skulle läggas ned, till följd av en kraftigt minskad budget. Sex kontor i Värmland har redan stängt och näst på tur stod Forshaga, som skulle stänga vid nyår. Men i går kom beskedet att myndighetens regleringsbrev från regeringen ska ändras, med krav på lokal närvaro – ett besked som glädjer Forshagas kommunalråd, Per Lawén (S).

I en intervju med SVT sa Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonsson att Arbetsförmedlingen ska ha en ”ändamålsenlig lokal närvaro” och att arbetssökande ska kunna få direkt hjälp av Arbetsförmedlingens personal på de platser som tidigare varit planerade att stänga eller redan har stängt.

Det tycker kommunalrådet i Forshaga, Per Lawén (S), är ett positivt besked. Trots att personalen redan har lämnat kontoret, som sedan i somras bara håller öppet för bokade besök, tror han att det kommer gå att bygga upp kompetensen i kommunen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet