Foto: SVT

Kommunalrådet om AF-beskedet: ”Jättebra!”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen meddelade Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonson att Januaripartierna kommit överens om att Arbetsförmedlingen ska finnas kvar ute i kommunerna.
Beskedet välkomnas av Storfors kommun som varit utan ett lokalt AF-kontor sedan i oktober.

Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonson uppgav i en intervju i SVT:s serie Mats möter att Arbetsförmedlingen ska finnas kvar i samtliga de kommuner runt om i landet där de lokala kontoren har stängts eller planerar att stängas. Det ska finnas en ändamålsenlig lokal närvaro där arbetssökande ska kunna få direkt hjälp av Arbetsförmedlingens personal.

– Jag tolkar det som att det kommer finnas möjligheter att anpassa efter varje kommuns behov och det är jättebra! säger Storfors kommunalråd Hans Jildesten (S)

Aktiv diskussion

Storfors kommuns arbetsmarknadsenhet har fått ta ett större tag kring frågan om arbetslöshet och det har varit några osäkra månader menar Jildesten.

– Vårt bekymmer har ju varit att vi inte har vetat hur det ska bli, och det är ju fortfarande svårt att svara på. Nu måste Storfors aktivt gå in och diskutera med Arbetsförmedlingen om hur det här ska se ut.

”Måste använda experterna”

Enligt kommunalrådet har belastningen på den kommunala socialtjänsten i Storfors inte ökat efter nedläggningen i och med arbetsmarknadsenhetens verksamhet, men han tycker ändå att det är bra att den statliga Arbetsförmedlingen kommer behålla den lokala närvaron ute i kommunerna.

– Överhuvudtaget när det gäller arbetsmarknadsåtgärder måste man kommunicera. Man måste använda experterna, det vill säga varje kommuns egen arbetsmarknadsenhet, säger Hans Jilldesten (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet