Foto: SVT

Kommunen: ”Vi ska försöka hitta en lösning”

Publicerad

Nu säger Årjängs kommun att de ska börja titta på en lösning när det gäller omklädningsfrågan för funktionshindrade i badhuset. Det efter beskedet att Diskrimineringsombudsmannen inte inleder någon tillsyn.

– Vi ska försöka göra vad vi kan, säger Owe Lindström, kultur- och fritidschef i Årjängs kommun.

I samband med att SVT Nyheter Värmland berättade om funktionshindrade Henning Fällman som inte har någonstans att byta om i simhallen i Årjäng, lämnade hans pappa, Mattias Fällman, flera förslag till kommunen på hur de kan lösa problemet. Ett av förslagen handlade om att sätta upp anslag i simhallen där man varnar för att det kan förekomma kvinnor i omklädningsrummet under vissa tider. Det skulle ge Henning Fällmans mamma möjlighet att hjälpa Henning i herrarnas omklädningsrum.

– Men sedan hörde jag ingenting från kommunens sida, säger Mattias Fällman.

Ska diskutera med personalen

När SVT Nyheter Värmland kontaktar Owe Lindström, kultur- och fritidschef i Årjängs kommun, säger han att kommunen har avvaktat med åtgärder och väntat på vad DO kommer fram till.

– Nu när vi vet att det inte kommer att inledas någon tillsyn ska vi beakta de förslag som har kommit in. Jag ska diskutera dem med personalen på simhallen, säger han.

Vad tror du om lösningen att sätta upp ett anslag där ni varnar för att det kan förekomma kvinnliga assistenter i herrarnas omklädningsrum under vissa tider?

– Vi måste fundera på det så att vi inte går ut med något överilat. Men utgångspunkten är att vi ska försöka hitta en lösning som är bra för pojken och föräldrarna, säger Owe Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.