Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det blev det betydligt dyrare än vad som var sagt och dessutom fick vi ett system som inte fungerade, säger Kjell Nilsson. Foto: SVT

Får fakturor för icke fungerande larm – trots att de redan betalt

Publicerad

Efter vår rapportering om larmföretaget Edgar Security har fler tittare hört av sig till oss som också känner sig lurade av larmförsäljare. I Lesjöfors finns ett par som betalt 30 000 för ett larm som aldrig fungerat och dessutom fortsätter att få fakturor trots att de betalt alla sina skulder till Edgar Security.

Paret Nilsson i Lesjöfors hade ett fungerande larm i sitt hus när en försäljare av ett annat system knackade på dörren med ett erbjudande som skulle vara bättre och billigare.

Vad som inte nådde Kjell och Inger var att det skulle läggas ränta på delbetalningssumman varje månad.

– Det blev det betydligt dyrare än vad som var sagt och dessutom fick vi ett system som inte fungerade, säger Kjell Nilsson.

Försökte reklamera

Enligt honom har larmet aldrig fungerat.  Inte heller efter det att Edgar Security varit på plats och bytt ut till en ny larmanordning.  Efter att ha försökt reklamera larmet utan att lyckas orkade Kjell och Inger inte vända sig till Edgar Security igen utan valde att gå tillbaka till sitt gamla larmföretag – vilket innebar nya kostnader. Men det är inte den ekonomiska smällen som varit värst.

– Jag känner mig grundlurad, totalt grundlurat säger Kjell Nilsson.

Historien fortsätter

Trots att de nu inte längre är kunder hos Edgar Security och har betalt alla sina räkningar så fortsätter det att komma fakturor från företaget- något som Inger Nilsson tycker är väldigt, väldigt jobbigt.

– Man grubblar ju över hur mycket pengar de kommer kräva av oss tillslut, säger hon.

Företaget beklagar

Edgar Securitys VD skriver till i ett mejl till SVT att de beklagar att Kjell och Inger känner sig besvikna – men att man inte anser att man gjort något fel. På frågan om varför man fortsätter att skicka fakturor till paret Nilsson trots att de betalt alla sina skulder, har man hittills inte svarat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer